Darmowa dostawa od 300,00 zł

Szybkowary Fissler - informacje ogólne

Szybkowary marki Fissler

 

Szybkowary Fissler – gotujemy szybko, zdrowo i prosto

 

Podstawowa zasada gotowania w szybkowarze nie uległa zmianie od momentu wprowadzenia do użytku pierwszych szybkowarów. Gotowanie odbywa się w szczelnym naczyniu pod ciśnieniem w temperaturze powyżej 100 stopni Celsjusza. Wysokie ciśnienie podnosi punkt wrzenia wody, dzięki czemu czas gotowania potraw ulega skróceniu nawet do 70%. Krótki czas gotowania to zdrowsze gotowanie, czyli więcej witamin, minerałów, składników odżywczych i aromatu w potrawach. Zostają także zachowane zapach i naturalne kolory żywności. Dodatkowy i niebagatelny atut tego typu przygotowywania potraw to także oszczędność energii nawet o 50% niższa niż przy tradycyjnym gotowaniu.

 

Szybkowar równie dobrze nadaje się do przygotowywania pieczeni jak i delikatnych ryb oraz warzyw gotowanych na parze. Bez przypalenia żywności można w nim także przygotować np. budyń lub ryż. Można go użyć do rozmrażania, wyciskania czy też gotowania soków. Jeden produkt wiele możliwości.

 

Każdy z szybkowarów marki Fissler ma dwa ustawienia temperatury gotowania. Tryb łagodny (około 109 stopni Celsjusza) do przygotowywania delikatnych produktów takich jak warzywa i ryby oraz drugi tryb do gotowania w temperaturze około 116 stopni Celsjusza idealnie nadający się do mięs, zup czy gulaszu.

 

Fissler kładzie ogromny nacisk na bezpieczeństwo swoich szybkowarów. Każdy z produktów wyposażony jest w Fissler Euromatic, automatycznie ograniczający ciśnienie w szybkowarze. Jeżeli temperatura w szybkowarze jest zbyt wysoka, funkcja automatycznego zwolnienia pary umożliwia jej ujście zapewniając, że temperatura w szybkowarze pozostaje zawsze stała. Zintegrowany blok mierzenia ciśnienia pozwala na otwarcie szybkowaru tyko w momencie, gdy ciśnienie zostało zupełnie zwolnione.

 

Każdy z szybkowarów marki Fissler jest także łatwy do czyszczenia.

 

 

Szybkowary Fissler – gotujemy zdrowo i delikatnie

 

Szybkowary marki Fissler to idealne rozwiązanie w każdej nowoczesnej kuchni. Pomagają w krótkim czasie przygotować zdrowe potrawy bez utraty cennych składników odżywczych. W procesie gotowania w szybkowarze, w pierwszej kolejności z szybkowaru usuwany jest tlen. Sprężona para wodna skraca zaś samo gotowanie. Dzięki temu minerały, witaminy, składniki odżywcze, ale także i smak zostają zachowane w zdecydowanie większym stopniu.

 

Co za tym idzie szybkowar szczególnie dobrze sprawdza się w gotowaniu potraw bogatych w witaminy i minerały wymagające starannego przygotowania.

 

Jest to także idealny sposób na skrócenie czasu gotowania każdej innej potrawy, w tym zup i gulaszy. Różne rodzaje mięs, ryby, warzywa, ziemniaki, a nawet ryż – te wszystkie produkty możemy gotować korzystając z szybkowarów marki Fissler.

 

Poniższy wykres pokazuje, jaki procent witaminy C jest zachowany w niektórych warzywach przy gotowaniu tradycyjnym oraz w szybkowarze.

 

 

 

Szybkowary Fissler – oszczędność czasu i energii

 

Wszystkie szybkowary marki Fissler są wyposażone we wskaźnik pokazujący ustawienia gotowania.

 


Dla delikatnych produktów, takich jak ryby czy też warzywa pierścień wskaźnika powinien być ustawiony na pozycję 1. Pokrętło przekręcamy w pozycję 2, gdy gotujemy potrawy wymagające dłuższego czasu przygotowywania, takie jak mięsa, zupy czy gulasze.

 


Poniższy wykres ilustruje, o ile szybciej można gotować wybrane posiłki w szybkowarach marki Fissler w porównaniu do tradycyjnych garnków.

 

 Czasy gotowania w szybkwoarach marki Fissler

 

Zaufane Opinie IdoSell
4.67 / 5.00 1334 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-12-06
Doskonała obsługa pod każdym względem. Polecam
2020-12-06
Szybko i sprawnie
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel