Tojiro - Nóż do porcjowania 21 cm
- Praca z mięsem zwłaszcza upieczonym wymaga odpowiedniego narzędzia. Idealnie sprawdzi się do tego typowy nóż do porcjowania. Przeznaczony do krojenia, plastrowania i porcjowania wszelkiego rodzaju mięs: pieczeni, drobiu, szynki. Specjalne ostrze o
Praca z mięsem zwłaszcza upieczonym wymaga odpowiedniego narzędzia. Idealnie sprawdzi się do tego typowy nóż do porcjowania. Przeznaczony do krojenia, plastrowania i porcjowania wszelkiego rodzaju mięs: pieczeni, drobiu, szynki. Specjalne ostrze o długości 21 cm jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach. Pozwala to ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie bez efektu kruszenia produktu. Nóż pozwoli także na sprawne rozłupania dyni i arbuza. Ergonomiczna rączka została wykonana ze wzmocnionego laminatu Micarta odpornego na ścieranie. Zapewnia wygodę i precyzję działania pozwalając na pewny chwyt nawet przy opornych produktach spożywczych.
Tojiro należy do czołówki światowych producentów noży, a produkty tej firmy śmiało można nazwać "kryształem japońskiej technologii". Koncepcja i wykonanie rozwijało się latami wraz ze sztuka kulinarną by obecnie zaoferować noże najwyższej jakości. Tojiro opracowuje własną technologię skuwania stali i tworzenia niewiarygodnych ostrzy, łatwych przy tym w konserwacji. Produkty doskonale sprawdzą się w profesjonalnych jak i domowych kuchniach zaspokajając potrzeby nawet najbardziej wymagających kucharzy.