Tojiro - Nóż Szefa kuchni 21 cm, trzywarstwowa stal nierdzewna
- Nóż szefa kuchni posiadający 21 cm ostrze to najbardziej uniwersalne narzędzie kuchenne. Przeznaczony do niemal każdej czynności związanej z przygotowywanie posiłków. Doskonale przyda się do krojenia, siekania, szatkowania, plastrowania. Poradzi sobie z
Nóż szefa kuchni posiadający 21 cm ostrze to najbardziej uniwersalne narzędzie kuchenne. Przeznaczony do niemal każdej czynności związanej z przygotowywanie posiłków. Doskonale przyda się do krojenia, siekania, szatkowania, plastrowania. Poradzi sobie z mięsem, rybami, warzywami i owocami. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny szczególnie mięsa. Cienkie i ostro zakończone ostrze pozwoli na precyzyjne ruchy, zaś produkty będą miały równe krawędzie. Wyprofilowana klasyczna rączka wykonana z wzmocnionego laminatu Micarta zapewnia wygodę i precyzję działania pozwalają na pewny chwyt nawet przy opornych produktach spożywczych. Rączka jest odporna na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.
Tojiro należy do czołówki światowych producentów noży, a produkty tej firmy śmiało można nazwać "kryształem japońskiej technologii". Koncepcja i wykonanie rozwijało się latami wraz ze sztuka kulinarną by obecnie zaoferować noże najwyższej jakości. Tojiro opracowuje własną technologię skuwania stali i tworzenia niewiarygodnych ostrzy, łatwych przy tym w konserwacji. Produkty doskonale sprawdzą się w profesjonalnych jak i domowych kuchniach zaspokajając potrzeby nawet najbardziej wymagających kucharzy.