Tojiro - Nóż uniwersalny 12 cm, stal 37 warstw
- Niewielki ale wszechstronny nóż, który uzupełnia portfolio marki Tojiro. Jego ostrze zostało wykonane aż z 37 warstw stali, które dają w efekcie damasceński wzór. Przeznaczony do obierania, czyszczenia, krojenia małych i średnich produktów spożywczych
Niewielki ale wszechstronny nóż, który uzupełnia portfolio marki Tojiro. Jego ostrze zostało wykonane aż z 37 warstw stali, które dają w efekcie damasceński wzór. Przeznaczony do obierania, czyszczenia, krojenia małych i średnich produktów spożywczych. Przyda się do obróbki warzyw i owoców, do obierania ich ze skórki. Swoim kształtem przypomina typowe japońskie noże szefa kuchni i może być z powodzeniem używany jako jego mniejszy zamiennik. Cienkie i ostro zakończone ostrze pozwoli na precyzyjne ruchy, zaś produkty będą miały równe krawędzie. Wyprofilowana klasyczna rączka wykonana z wzmocnionego laminatu Micarta zapewnia wygodę i precyzję działania pozwalają na pewny chwyt nawet przy opornych produktach spożywczych. Rączka jest odporna na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.
Tojiro należy do czołówki światowych producentów noży, a produkty tej firmy śmiało można nazwać "kryształem japońskiej technologii". Koncepcja i wykonanie rozwijało się latami wraz ze sztuka kulinarną by obecnie zaoferować noże najwyższej jakości. Tojiro opracowuje własną technologię skuwania stali i tworzenia niewiarygodnych ostrzy, łatwych przy tym w konserwacji. Produkty doskonale sprawdzą się w profesjonalnych jak i domowych kuchniach zaspokajając potrzeby nawet najbardziej wymagających kucharzy.