Tojiro - Nóż Santoku 17 cm
- Prezentowany nóż ma typowy japoński charakter. Jego ostrze zostało wykonane aż z 37 warstw stali, które dają w efekcie damasceński wzór.Ze względu na wyżej położony czubek doskonale nadaje się zatem do wszelkich zadań związanych z obróbką warzyw
Prezentowany nóż ma typowy japoński charakter. Jego ostrze zostało wykonane aż z 37 warstw stali, które dają w efekcie damasceński wzór.Ze względu na wyżej położony czubek doskonale nadaje się zatem do wszelkich zadań związanych z obróbką warzyw, mięsa i ryb. Sprawdzi się do siekania, krojenia mięsa, warzyw i owoców na kawałki. Szerokie ostrze gwarantuje łatwe i precyzyjne działanie, ułatwia także przenoszenie zawartości bezpośrednio z deski do garnka. Wyprofilowana klasyczna rączka wykonana z wzmocnionego laminatu Micarta zapewnia wygodę i precyzję działania pozwalają na pewny chwyt nawet przy opornych produktach spożywczych. Rączka jest odporna na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.
Tojiro należy do czołówki światowych producentów noży, a produkty tej firmy śmiało można nazwać "kryształem japońskiej technologii". Koncepcja i wykonanie rozwijało się latami wraz ze sztuka kulinarną by obecnie zaoferować noże najwyższej jakości. Tojiro opracowuje własną technologię skuwania stali i tworzenia niewiarygodnych ostrzy, łatwych przy tym w konserwacji. Produkty doskonale sprawdzą się w profesjonalnych jak i domowych kuchniach zaspokajając potrzeby nawet najbardziej wymagających kucharzy.