Tojiro - Nóż szefa kuchni 21 cm, laminat Micarta stal 37 warstw
- Nóż szefa kuchni to niemal obowiązkowy element kuchennego wyposażenia. Nie ma chyba drugiego tak wszechstronnego noża. Jego ostrze zostało wykonane aż z 37 warstw stali, które dają w efekcie damasceński wzór. Doskonale przyda się przy wszystkich
Nóż szefa kuchni to niemal obowiązkowy element kuchennego wyposażenia. Nie ma chyba drugiego tak wszechstronnego noża. Jego ostrze zostało wykonane aż z 37 warstw stali, które dają w efekcie damasceński wzór. Doskonale przyda się przy wszystkich czynnościach kuchennych gdzie wymagana jest precyzja działania. Doskonale przyda się do krojenia, siekania, szatkowania, plastrowania. Poradzi sobie z rybami, warzywami i owocami. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić bez problemu mięso Tradycyjna rączka w stylu japońskim zapewnia wygodę i precyzję działania pozwalają na pewny chwyt nawet przy opornych produktach spożywczych. Ostrze zostało wykonane z trzywarstwowej stali nierdzewnej, zaś rękojeść z drewna dębowego wzmocniona pierścieniem z tworzywa.
Tojiro należy do czołówki światowych producentów noży, a produkty tej firmy śmiało można nazwać "kryształem japońskiej technologii". Koncepcja i wykonanie rozwijało się latami wraz ze sztuka kulinarną by obecnie zaoferować noże najwyższej jakości. Tojiro opracowuje własną technologię skuwania stali i tworzenia niewiarygodnych ostrzy, łatwych przy tym w konserwacji. Produkty doskonale sprawdzą się w profesjonalnych jak i domowych kuchniach zaspokajając potrzeby nawet najbardziej wymagających kucharzy.