Tojiro - Nóż santoku 16,5 cm
- Prezentowany nóż wyróżnia typowo japoński charakter. Ma nietypowy kształt - został wykonany z jednego kawałka stali, zaś granica między ostrzem a rękojeścią jest wyznaczona przez zgięcie przypominające figury origami. Ze względu na wyżej położony czubek
Prezentowany nóż wyróżnia typowo japoński charakter. Ma nietypowy kształt - został wykonany z jednego kawałka stali, zaś granica między ostrzem a rękojeścią jest wyznaczona przez zgięcie przypominające figury origami. Ze względu na wyżej położony czubek doskonale nadaje się zatem do wszelkich zadań związanych z obróbką warzyw, mięsa i ryb. Sprawdzi się do siekania, krojenia mięsa, warzyw i owoców na kawałki. Szerokie ostrze gwarantuje łatwe i precyzyjne działanie, ułatwia także przenoszenie zawartości bezpośrednio z deski do garnka. Doskonały produkt uzupełniający domowe wyposażenie kuchni.
Tojiro należy do czołówki światowych producentów noży, a produkty tej firmy śmiało można nazwać "kryształem japońskiej technologii". Koncepcja i wykonanie rozwijało się latami wraz ze sztuka kulinarną by obecnie zaoferować noże najwyższej jakości. Tojiro opracowuje własną technologię skuwania stali i tworzenia niewiarygodnych ostrzy, łatwych przy tym w konserwacji. Produkty doskonale sprawdzą się w profesjonalnych jak i domowych kuchniach zaspokajając potrzeby nawet najbardziej wymagających kucharzy.