Tojiro - Nóż uniwersalny 13 cm
- Nóż o 13 cm ostrzu ma uniwersalne przeznaczenie. Idealnie do obróbki małych i średnich produktów spożywczych. Ma nietypowy kształt - został wykonany z jednego kawałka stali, zaś granica między ostrzem a rękojeścią jest wyznaczona przez zgięcie
Nóż o 13 cm ostrzu ma uniwersalne przeznaczenie. Idealnie do obróbki małych i średnich produktów spożywczych. Ma nietypowy kształt - został wykonany z jednego kawałka stali, zaś granica między ostrzem a rękojeścią jest wyznaczona przez zgięcie przypominające figury origami. Nóż doskonale przyda się przy wszystkich czynnościach kuchennych gdzie wymagana jest precyzja działania. Przyda się do krojenia rzodkiewek, ogórków, oliwek, krojenia marchewki czy nawet małego pieczywa. Cienkie i ostro zakończone ostrze pozwoli na usuwanie niechcianych kawałków np z ziemniaków. Doskonały produkt uzupełniający domowe wyposażenie kuchni.
Tojiro należy do czołówki światowych producentów noży, a produkty tej firmy śmiało można nazwać "kryształem japońskiej technologii". Koncepcja i wykonanie rozwijało się latami wraz ze sztuka kulinarną by obecnie zaoferować noże najwyższej jakości. Tojiro opracowuje własną technologię skuwania stali i tworzenia niewiarygodnych ostrzy, łatwych przy tym w konserwacji. Produkty doskonale sprawdzą się w profesjonalnych jak i domowych kuchniach zaspokajając potrzeby nawet najbardziej wymagających kucharzy.